KINDERWENS

PRECONCEPTIONEEL CONSULT

De preconceptiefase is de fase die vooraf gaat aan een zwangerschap en  is erg belangrijk. De  3 tot 6 maanden voor je zwangerschap hebben een grote invloed op je latere zwangerschap en de gezondheid van je toekomstig kind. Gebruik deze periode voor een goede voorbereiding van je lichaam. We bekijken samen de factoren  die van invloed zijn op je zwangerschap (chronische ziekten, voeding, gewicht, vaccinaties, werkomstandigheden,…) We stellen vervolgens een plan op om deze factoren positief te beïnvloeden. We informeren je  over je vruchtbare periode. Zo heb je kans om sneller en gezonder zwanger te worden!

Het is aangeraden, maar niet verplicht, dat  koppels  samen naar het consult te komen.

 

KINDERWENSCONSULENT IO (DR. ELIA VOET)

Aan kinderen beginnen is in het begin best heel spannend… Iedere maand kijk je weer uit  naar het moment dat je maandstonden achter blijven en je een zwangerschapstest kan doen!

Zwanger worden is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

In België zoekt 1 op 6 koppels medische hulp om zwanger te worden. Ze vestigen vaak al hun hoop  op een  medisch fertiliteitstraject. Wanneer een zwangerschap met deze behandelingen ook niet vlot lukt, ervaren de  meesten  veel stress. Ze  voelen  zich onbegrepen en eenzaam. Als vriendinnen en familie om hen heen zwanger worden, dringt hun kinderloosheid en de pijn van hun traject nog meer tot hen door. Ze  krijgen goedbedoelde opmerkingen dat ‘Je er niet zo bezig mee moet zijn’ en dat het ‘vanzelf komt’. Dit werkt dikwijls echter averechts. Een fertiliteitstraject krijgt zo een groot impact  op het persoonlijk welzijn, de relatie,  seksualiteit en het sociale en professionele leven.

Psychosociale ondersteuning voor als het moeilijk wordt.

Je hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Garantie dat je zwanger wordt,  kan ik helaas niet bieden.  Als erkend kinderwensconsulente io geef ik je wel ondersteuning vóór, tijdens of na je fertiliteitstraject. U krijgt de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt om beter te kunnen omgaan met de emoties en de spanning van een fertiliteitstraject. Ik bied je tools en oefeningen die het leven voor jezelf (en je partner) aangenamer maken. Zelfs als het uiteindelijk toch niet lukt om je kinderwens te laten uitkomen…

kinderwensconsulent

Alleenstaanden of koppels die meer  ondersteuning nodig hebben bij hun kinderwens, kunnen bij dr. Elia Voet terecht voor:

  • ondersteuning voor, tijdens en na het fertiliteitstraject
  • uitleg over de menstruele cyclus en over natuurlijke manieren om de vruchtbaarheid te ondersteunen (Natural Family Planning)
  • informatie over alle vruchtbaarheidsbehandelingen (inseminatie,  IVF, ICSI, eicel- of spermadonatie)
  • bespreken van alternatieve invullingen van kinderwens (adoptie/pleegzorg)
  • samen zoeken naar manieren om om te gaan met je behandelingstraject of (definitieve) onvervulde kinderwens
  • hulp bij het maken van keuzes met betrekking tot vruchtbaarheidsbehandelingen ( als koppel of alleenstaande)
  • advies om je te  helpen ontspannen en je emoties te verwerken

 

Deze gesprekken duren langer dan een gewoon consult en  kunnen bijgevolg alleen gemaakt worden na telefonisch overleg met dr Voet: 014/89.44.45

 

Ism KinderwensVZW

www.kenjevruchtbaarheid.be

PATIENTENFOLDER: KEN je vruchtbaarheid